Angelina Jolie tetoválásai

Angelina Jolie-nek számos tetoválása van, és mindegyiknek van egy saját jelentése. Itt van néhány példa:
A bal karján található koordináták: A N11° 33′ 00″ E104° 51′ 00″ koordináták Kambodzsa fővárosára, Phnom Penhre utalnak, ahol Jolie először forgatott filmet. Ezzel a tetoválással tiszteleg a kambodzsai nép és kultúra iránt.
A jobb karján található egy arab írás: Az írás arabul azt jelenti, hogy „determination” (elhatározás). Ezzel a tetoválással Jolie arra emlékeztet magára, hogy mindig kitartóan küzdjön a céljaiért.
A karján található levél: Ez a tetoválás az Angelina Jolie anyjának, Marcheline Bertrandnak a neve, aki 2007-ben elhunyt.
A jobb oldalán található három sziget: Ez a tetoválás a Maddox, Pax és Zahara nevű gyermekeire emlékeztet, akik a szigeteken élnek.
„Know Your Rights” (Ismerd az Jogaidat) tetoválás: Ezt a tetoválást a „Human Rights Watch” nevű szervezet javára készítette, hogy felhívja a figyelmet a személyi jogokra és a szabadságjogokra.
„Determination” (Határozottság) tetoválás: Ez a tetoválás azért van ott, hogy Jolie-ra emlékeztesse, hogy bármilyen nehézségbe ütközik, mindig meg kell tartania a határozottságát és az elszántságát.
Job karján „Strength of Will” : Ez a tetoválás egy latin idézetet jelképez, amely azt jelenti, hogy az akarat és a kitartás kulcsfontosságú az életben. Jolie maga is erős nőnek tartja magát, és ezzel a tetoválással szeretné ezt az erényt kiemelni.
Koordináták: A bal karán található koordináták az örökbefogadott gyermekei születési helyére utalnak. Mindhárom gyermeknek külön koordináta van, amelyek megjelenítik az országokat és a városokat, ahol születtek.
Angelina Jolie a bal felső karján egy hindu szanszkrit írással ellátott tetoválást visel. A tetoválás a „May your enemies run far away from you; If you acquire riches, may they remain yours always; Your beauty will be that of Apsara; Wherever you may go, many will attend, serve and protect you, surrounding you on all sides” szanszkrit szöveget tartalmazza.
A szöveg jelentése a következő: „Távol fussanak el ellenségeid; Ha gazdagságot szerzel, mindig a tiéd maradjon; A szépséged Apsara szépsége lesz; Bárhová mész, sokan fognak kísérni, szolgálni és védeni, minden oldalról körülölelve.”
A tetoválás jelentése a hindu kultúrához kapcsolódik, és a védelmet, a gazdagságot és a szépséget kívánja Jolie-nak. A „Apsara” egy szanszkrit kifejezés, amely az indiai mitológiában az égi táncosokat jelenti, akik a szépség, a harmónia és az öröm megtestesítői.
Angelina Jolie nagy rajongója a keleti kultúráknak és vallásoknak, és a hindu kultúra jelentősége miatt döntött úgy, hogy ezt a tetoválást viselni fogja.

Angelina Jolie egy olyan tetoválással rendelkezik, amely egy mágikus szimbólumot ábrázol. A tetoválás egy hosszú kígyó alakú jelképből és egy kör alakú jelképből áll, amelyek együtt egy végtelen szimbólumot alkotnak.
Ez a szimbólum a wicca vallás egyik jelképe, amelyet a természet és a bölcsesség tiszteletének kifejezésére használnak. A wicca egy modern, természetalapú vallás, amelynek gyökerei az ókori pogány hagyományokban gyökereznek.
Angelina Jolie szintén ismert arról, hogy érdeklődik a természeti és spirituális vallások iránt, és többször is beszélt arról, hogy hogyan segített neki az életben. A wicca szimbóluma talán azt jelenti, hogy a természet és a bölcsesség tiszteletével kapcsolatos értékeket és hagyományokat kívánja magáénak vallani.
Az ő hátának bal oldalán található testművészet egy buddhista varázslat, amelyet örökbefogadott fiának, Maddoxnak ajánlottak. A tetoválás védelmet nyújt, és a következőket jelenti: „Az ellenségeid messze fussanak tőled. Ha gazdagságot szerezel, mindig a tiéd maradjon. Szépséged olyan lesz, mint Aspara. Bárhova mész is, sokan lesznek, akik szolgálnak és védenek téged, minden oldalról körülvéve.”
Ezek a három dizájn Angelina hátának közepén négy kontinenst és a föld, víz, levegő és tűz klasszikus elemeket képviselik. A tetoválások a First They Killed My Father című film forgatása alatt kerültek hozzáadásra gyűjteményéhez, amikor a sztár Kambodzsában volt. A tetoválásokat acélrudak segítségével végezték, amelyekre sebészeti acél tűk voltak felszerelve. Az egyik tetoválás egy buddhista templom motívumot mutat, amely arra emlékezteti az egyént, hogy legyen kegyes önmagával, míg a jobb vállán a található tetoválás egy olyan dizájn, amely szerencsét és gazdagságot hoz. A legnagyobb darab a középen a négy elemet jelképezi.
Bengáli tigris tetoválás
A sztár deréktájékán található egy 12 hüvelyk hosszú Bengáli tigris tetoválás, amelyet 2004 júliusában készítettek el. Két órányi türelmes várakozás után az új testművét hagyományos thai tűvel áldották meg. A tetoválás Angelina kambodzsai állampolgárságát szimbolizálja, amelyet 2005-ben kapott meg.
Winston Churchill beszéd tetoválás
Angelina Jolie bal karjának oldalán a római számok XIII V MCMXL tetoválása található, amely 1940. május 13-ánra vonatkozik. A tetoválás az a dátum, amikor Winston Churchill tartotta híres beszédét, amelyben kijelentette: „Nincs más ajánlatom, csak vér, munka, könnyek és verejték.”
H betűs tetoválás
Az színésznő csuklóján runa stílusú tetoválást visel, amelyen az „h” betű látható. Nem világos, hogy az ex-barátjának, Timothy Huttonnak vagy testvérének, James Havennek a jelképe-e a tetoválás.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük