A tetoválások veszélyei és kezelése

A tetoválások veszélyei és kezelése – Az egészség megőrzése a tetoválásokkal kapcsolatban


Tetoválások egyre gyakoribbak. Már négy emberből egynek van legalább egy tetoválása.

A tetoválások egyre kevésbé kontroverszálisak a munkahelyeken számos iparágban. Láthatod, hogy többszörös munkatársad, főnököd vagy az igazgatóság tagjai látható tetoválásokkal rendelkeznek, még egy hagyományos irodai környezetben is.

A tetoválások népszerűsége meggyőzheti, hogy nem annyira veszélyes őket kapni. De egy tetoválás valóban tartalmaz némi kockázatot: az tintával borított tű behelyezése a bőrbe potenciálisan idegen anyagokat vagy fertőzéseket hozhat be a szervezetedbe.

Egy olyan személytől vagy boltban történő tetoválás, aki nem tisztítja meg megfelelően eszközeit, vagy nem ad neked utasításokat a friss tetoválás tisztán tartásához, bőrbetegségekhez, fertőzésekhez vagy más egészségügyi problémákhoz vezethet.

Itt van, amit a lehetséges fertőzés azonosításáról, az érintett terület kezeléséről és még sok másról tudnod kell.

Hogyan azonosítsunk egy fertőzött tetoválást


A tetoválás fertőzésének leggyakoribb tünete egy kiütés vagy piros, dudoros bőr a tetoválás területén.

Néhány esetben a bőr csak a tű miatt irritált lehet, különösen ha érzékeny a bőröd. Ha ez a helyzet, a tünetek néhány napon belül elmúlnak.

De ha ezek a tünetek egy hétnél több időn át fennállnak, látogass el a tetováló művészedhez vagy orvosodhoz.
Látogass el orvoshoz, ha az alábbiak közül egyet vagy többet tapasztalsz:

láz
meleg-hideg hullámok
rendellenes remegés
a tetovált terület duzzanata
a területről kijövő genny
a terület körüli piros elváltozások
a területről vörös csíkozás
kemény, emelkedett szövetterületek
„Staph-fertőzés a tetoválás után: Az egyik lehetséges fertőzés, amelyet tetoválás után kaphatunk, a staph-fertőzés. Bár ezek a fertőzések kezelhetők, a staph baktériumok gyakran ellenállóvá válnak a rendszeres antibiotikumokkal szemben, így a receptre írt kezelések hatástalanok lehetnek.

A Staph baktériumok, különösen a meticillin-rezisztens Staphylococcus aureus (MRSA), bejuthatnak a véráramba és a belső szervekbe is. Amikor ez megtörténik, más állapotok alakulhatnak ki, mint például a sepsis, az ízületi gyulladás és a mérgező chole shock szindróma.

Néhány gyakori staph-fertőzés tünete a következő:

csontok vagy izmok fájdalma
38,9 ° C vagy magasabb láz
az érintett terület duzzanata
nagyon nagy szomjúság
a fertőzött területen fekélyek, pusszal vagy folyadékkal telt sérülések
impetigo (mézbevonatú kiütés)

Ha bármelyik tünetet tapasztalja tetoválás után, azonnal menjen orvoshoz, vagy menjen a sürgősségi osztályra.
A Staphylococcus aureus a leggyakrabban előforduló faj a bőr- és szöveti fertőzésekben.
Hogyan kezeljük a fertőzött tetoválást

A kisebb dudorokat és kiütéseket általában otthon lehet kezelni antibakteriális kenőcsökkel, megfelelő tisztítással és pihenéssel.

Ha fertőzést tapasztalsz, a kezelés függ a kiváltó októl. Az orvosod például kimoshatja a területet, vagy folyadékkal teli sebet távolíthat el, hogy megtudja, mi okozza a fertőzést (baktérium vagy vírus).

Az esetek többségében az orvos receptre adhat antibiotikumot a fertőzés megállítására. A súlyos fertőzések esetén az antibiotikumos kezelések heteken vagy hónapokon át tarthatnak.

Ha a fertőzést MRSA baktérium okozta, akkor az antibiotikumok nem lehetnek hasznosak. Ha az MRSA abszcesst okoz, az orvos inkább eltávolíthatja azt, nem pedig antibiotikumot ad.

Ritka esetekben műtétre lehet szükség. Ha a szövetek elpusztultak a fertőzés miatt (nekrózis), műtétre lehet szükség a távolításukra.

A tetoválással járó, folyamatosan fájdalmas és viszkető dudorok jelei lehetnek az atipikus mykobaktérium-fertőzésnek. Ez hosszú távú antibiotikumos kezelést igényel.


Mikor kell orvoshoz fordulni


Ha lázasodni kezdesz és a tetoválás körüli területen rendellenes kibuggyanás vagy skarlát jelentkezik, fordulj orvoshoz. Ezek az általános fertőzési jelek. Ha egy kiütés vagy duzzanat egy hétnél tovább tart, akkor is orvoshoz kell fordulni.

Ha a fertőzés nem kezdődik el időben vagy nem lehet megfelelően kezelve, mert a baktériumok ellenállóvá váltak az antibiotikumokkal szemben, abszcessek alakulhatnak ki. Az eltávolítása klinikai vagy kórházi kezelést igényelhet.

Ha a tetoválás körüli területen kellemetlen viszketés jelentkezik, vagy a terület váladékot folyat ki, akkor is orvoshoz kell fordulni. Itt a tetoválo festékel kapcsolatban allergiás reakciója lehet. Ezt sajnos előre nem lehet felismerni.

Az allergiás reakció anafilaxiás sokkot is okozhat. Ez azt jelenti, hogy a torkod beszűkül és a vérnyomásod veszélyesen alacsony lesz. Ha ez a fajta allergiás reakció jelentkezik, azonnal menj a mentőszolgálathoz.

A kilátás


A tetoválásokat általában könnyen kezelik, és még könnyebb megelőzni őket. Az antibiotikumokkal végzett kezelések többsége egy héten belül véget ér. Néhány fertőzés azonban nagyon súlyos lehet, és hosszú távú antibiotikumokat vagy más gyógyszereket igényelhetnek.

A jó tetoválóválasztás és a tetoválásod ápolásának megtanulása elengedhetetlen ahhoz, hogy a tetoválásod jól gyógyuljon, ne legyen fertőzés, és úgy nézzen ki, ahogyan szeretnéd.
A tetoválás fertőzés elkerülésének módjai:

Mielőtt tetoválást kérne, ellenőrizze, hogy allergiás-e a tetováló tintában lévő bármilyen összetevőre. Győződjön meg róla, hogy a tetováló művésze megmondja, milyen összetevők találhatóak a tintájukban. Ha allergiás bármelyik összetevőre, kérjen másik tintát, vagy teljesen kerülje el a tetoválást. Ne feledje, hogy nehéz lehet megtudni, pontosan milyen összetevők találhatóak a tetováló tintákban, mert azok nincsenek szabályozva.

Győződjön meg róla, hogy minden olyan tárgy, ami a bőréhez érintkezik, megfelelően sterilizálva volt. Ne habozzon megkérdezni a parlót a sterilizálási eljárásaikról és a biztonsági szabványok betartásáról. Az egészsége a tét!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük