Big London Tattoo Show 2022

 Big London Tattoo Show 2022, milyen érzés tetováltatni a szemgolyót?

A Big London Tattoo Show szeptember 3. és 4. között zajlott London legnagyobb beltéri rendezvényterében, az ExCelben – amely jelenleg a „Jurassic World: The Exhibition”-nak is otthont ad.

A világ legtehetségesebb tetoválóművészei közül 360 vett részt az éves rendezvényen, hogy megmutassák festőkészségüket és lenyűgöző remekműveket alkossanak a lelkes tetoválásrajongókon.

Az elmúlt években észrevehető tendencia volt megfigyelhető, mivel egyre többen választanak egyre extrémebb testmódosításokat, ahogy a body art egyre általánosabbá válik.

Extrém tetoválások és testmódosítások

Vannak, akik még arra is készek, hogy tintázzák a szemüket, hogy kitűnjenek a tömegből – például a brazil Anderson Garcia Rodriguez, aki zombipunknak nevezi magát.

Nyelvhasadáson, arckivágáson és arctetováláson esett át, de azt mondja, hogy a legfájdalmasabb az volt, amikor a szemgolyóját tintázták (más néven sclera tetoválás).

Az eljárást úgy hajtják végre, hogy egy tűvel tintát fecskendeznek a szem felső rétege alá a sclerára, ahonnan a tinta lassan elterjed, és befedi a sclerát.

„Annyira fájdalmas, mert négy tűről van szó, és nem kaptam érzéstelenítőt. Igen, tíz napig maradtam, nem vakon, de majdnem. De utána már normálisan látok. Semmi gond” – mondta Rodriguez az AP-nek a tetováló bemutatón.

Az esemény másik feltűnő alakja Resurrection Joe volt.

Tetoválásrajongóként és cosplayerként egy egész történetet írt kreációjához, a Resurrection Joe-hoz, egyfajta időutazó, sámánista zombihoz.

A Resurrection Joe évek óta foglalkozik a tetoválásokkal, és figyelte, ahogy a népszerűsége kirobbant.

De vágyik arra az időre, amikor a body art valóban szubkultúra volt.

„Engem személy szerint elég régen tetováltattak, amikor még a törzs része volt, ha úgy tetszik, mielőtt a focisták behozták a mainstreambe. Utállak David Beckham. És most mindenkinek vannak ilyenek” – mondta.