Eddie, a tetovált bőr

Egy kis Erdélyi helységben, pontosabban Farkaslakán, Hargita megyeben, ahol a híres író, Tamási Áron nyugszik, , egy motoros rendezvény zajlott. Akkortájt, ritka volt az a motoros rendezvény ahol, ne vett volna részt  legalább egy tetováló is. Egy akkori jó báratom, és tetováló kollégam, Gabi, hívott meg, ahol egy kis helyet kapot a szervezőktől, ahol űzhette a tetoválás művészetét. Ez az esemény valamikor 2010 nyarán volt, ha jól emlékszem. Én igazaból inkább a nézelődni mentem, annyira nem éreztem hogy szűkség lenne kétt tetkosra. Igy Gabi válalta a tetoválást én meg szóval tartottam, vagy tekeregtem, nézelődtem.

Ha jól értettem , hogy Farkaslaka neve, a régi pogány multból ered, ahol totemként egy farkas szerepelt, és ez azért volt mert a közeli erdőkben nagyon sok volt a farkas.  Igy a farkas lakta településből, lett Farkaslaka. Most igazából nem tudom alátámasztani a legendát, de ez hír járja.

Visszatérve a motoros találkozóra, igazából egy ügyes kiss összejövetel volt, annak ellenére, hogy  késő délután zuhogott az eső. Amikor odaértem, éppen a motoros felvonulás érkezett vissza a helyszínre. Vegigy legeltettem szemem az  az összes motron. A későbbiekben, egy úgy nevezett “halálgömb” –ben szaguldó motoros bemutató volt. Nagyon érdekes, és  adrenalint felpörgető élmény volt. Egy gömbben körbe-körbe forogni a motoral, majd 180 fokban átfordulni töbször is, nem mindenapi élmény volt számomra.  Néha az az érzes toltott el hogy az a nagy erő, rögtön szétveti a gömböt, és kiveti magábol a motrot is és a motorost is. Végül is ez nem történt meg és szerencsésen zárult ez az esemény.

Szóba elegyeltem néhany résztvevővel is, de igazaból egy különös személy vonta magára a figyelmem. Akinek tetoválásai az Iron Maiden ből ismert EDDIE –t ábrázolták. Megkérdeztem a viselőjét, akit igazabol k.I.  hívnak, Magyarországon lakik, viszont Erdélyi születésű, pontosabban egy kis helységből  Kolozsvár melől költözőtt ki Magyarországra.

A legfőbb kérdésem az volt, hogy miért választotta Eddiei karakterét,  a tetoválása tematikájának. Azt felelte, hogy  1987 körűl, kapott az egy Iron Maiden kazetát, aminek a boritója és a zenéje is lenyűgözte. Ahogy az évek teltek, egyre több valtozatban jelent meg Eddie a testén, tetoválás formájában.  A hátán lévő tetoválás,2004 ben  megtalálható volt  az Iron Maiden hivatalos weboldalán is. Elmesélte, hogy a tetoválásait egy egyetemi tanár keszitette, L. B.,  aki szabad idejében szeretett tetoválni.

“Eddie” mint ahogy a barátai ismerik, nagy motor rajongó is, 2010 ben, amikor találkoztunk ezen a rendezvényen, elmesélte hogy nemrég teljesedett az álma, és sikerült beszereznie, egy Kawasaki Vulcan 900 ast, amire nagyon büszke volt, akár a tetkoira.

Akkoriban az egyetlen olyan személy volt, aki az Iron Maiden koncertjein nem kelet polot viselnie, hiszen egy egyedi polója van. Sokszor kapott Backstage passt, igy sokszor volt alkalma az Iron Maiden  zenekaral együtt sörözni, és beszélgetni.

Bucsúzáskor, “Eddie” megígérte, hogy böviteni fogja a tetoválásait, egyre több Eddie karakterel. Remélem igy is lett, de ha sikerul mégegyszer összefutnom vele, akkor viszatérek még erre a cikkre. Addig is a legjobbakat kivánom Eddi –nek.

Közben Gabi is  felvart pár tetoválást, sajnos nem sikerült lefotózam, de igérem ő ügyes tetováló.

Nagyjábol, ennyi is volt az eseményről az élményem, hiszen elkezdett zuhogni az eső, igy elvonultam én is.  Nehány kepel, probálom felidézni mindazt ami ott volt.

Utóirat:

Ma, 2022 Augusztusában sikerült megtalálnom Eddie-t a közösségi oldalon, probáltam egy kicsit feleleveniteni a múltat, és érdeklödtem ha megszaporodtak e a tetoválásai, sajnos nem válaszolt kerdéseimre. De ha majd megondolja magát, szeretetel várom hogy irjon. Ahogy észrevettem bővűltek a tetkoi, és a szép Kawasaki is ott szerepelt a fotói között.